loading
ж.к. Овча Купел, гр. София ул. "Любляна" 38Б
Понеделник - Петък 10:00 - 18:00

Разлика между „козметична“ и „естетична“ дентална медицина

Разлика между „козметична“ и „естетична“ дентална медицина

В последните години все по – често се среща изразът „естетично дентално лечение“. Затова е нужно да се разграничат думите КОЗМЕТИКА и ЕСТЕТИКА.

Думата от гръцки произход, „козметика“ означава „разкрасен, бижу, украса“, следователно е нещо фалшиво, създадено от човека. Затова винаги можете, дори и да не сте специалист, само при първия поглед, да познаете, че на някого е извършено козметично лечение, дори и да не става дума точно за дентално.

Вместо това, „естетика“ произлиза също от гръцки език и ще рече „ чувството и възприятието на природата и естествените образувания“. Естетичните трансформации са тези, които имат за цел да имитират и не по-важно, да пресъздадат природата, или естествените човешки форми. Това ще рече, че в стремежа си към естетика, денталното лечение дава на пациента най-добрия естествено изглеждащ резултат, подобрен, но и неотличим за придирчивия наблюдател.

Ние в ТОПДЕНТ се стремим към изграждането на индивидуален интердисциплинарен план на лечение, който се фокусира към естетичен резултат, но и едновременно с това е функционален.

Автор: Д-р Кабаиванов